Go Back

Bloemkool Nasi

Top recept om je kids ook wat extra groenten te laten eten.
0 van 0 stemmen
Afdrukken
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkool, nasi
Dieet: NewFigure

Ingrediƫnten

  • 1 bloemkool
  • 150 g doperwtjes diepvries
  • 300 gram kippendijen
  • 4 eieren
  • 150 gram worteltjes voor NewFigure vervangen voor andere groente
  • 6 stuks lente uitjes
  • handje bladselderij
  • 1 scheutje ketjap manis
  • PAM spray
  • bamboe van Conimex voor nasi kruidenpasta

Instructies

  • Haal de doperwten vast uit de vriezer.
  • Maal in de keukenmachine de complete bloemkool incl stronk
  • Snij de kip in kleine stukjes. Snij de wortel in plakjes, de lente-ui in ringetjes. Hak de selderij grof.
  • Verhit de PAM spray in de wok. Roerbak hierin de helft van de bamboe 1 minuut.
  • Voeg de kip toe en braad snel rondom bruin.
  • Doe de wortel,de helft van de lente-ui en alle doperwten erbij en wok alles een paar minuten tot de wortel zacht is.
  • Schep alles in een kom en dek het af.
  • Verhit weer wat PAM spray in dezelfde wok. Nu mag de rest van de bamboe 1 minuut bakken.
  • Voeg de bloemkool en ketjap toe en roerbak een minuut of 3/4 tot alles warm is.
  • Schep de kip en de rest van de lente-ui erdoor.
  • Bak ondertussen 4 spiegeleieren met een snufje zout op hoog vuur.
  • Serveren: Schep op 4 borden en leg de gebakken ei erboven op. Bestrooi dan met selderij.

Notities

Voor de kids doe ik er altijd nog lekker kroepoek bij en voor ons wat zuur.
Eet smakelijk!