fbpx

Risotto met garnalen en spek

Dat dit paste in mijn gezonde levenstijl en toch kunnen afvallen kon ik maar slecht geloven. En toch heb ik dit soort gerechten heeeeel vaak gegeten. Dit recept komt van Mathijs Vrieze “Het gezonde lifestyle dieet”
0 van 0 stemmen
Afdrukken Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 Personen
calorieën: 586kcal

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst
  • 900 ml groentebouillon zoutarm
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 plakjes spek dungesneden
  • 300 gram Noorse garnaaltjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • verse basilicum
  • 2 pijnboompitten
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer

Instructies

  • Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook. Voeg dan de risottorijst toe en bak enkele minuten mee zodat alle korrels glazig zijn. De bouillon beetje bij beetje op middelmatig vuur toevoegen. Zodra de eerste soeplepel met bouillon is verdampt, doe je de volgende erbij. Blijf de risotto roeren. Als alle bouillon op is, proef je de gaarheid van de risotto. Het mag nog een beetje een bite hebben, dus beetgaar is perfect. De plakjes spek krokant bakken in de oven op een bakplaat met bakpapier. Dit doe je op 140 graden 15 min lang. Zo smelt het vet eruit en wordt het spek krokant. Tot slot verwarm je de tomaatjes en de gesneden bosui kort mee. De garnaaltjes rooster je kort in een koekenpan in een drup olijfolie. De risotto garneer je royaal met basilicum blaadjes, de gebakken garnaaltjes, geroosterde pijnboompitjes en tot slot het stukje spek. Serveer met een salade van komkommer en kropsla.

Nutrition

Calories: 586kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 64g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 856mg | Sodium: 3557mg | Potassium: 343mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 869IU | Vitamin C: 19mg | Calcium: 326mg | Iron: 10mg

Geef een reactie

Download onze afspraken app

Copyright © 2018 - 2020

Winkelwagen
Nog geen artikelen toegevoegd
Subtotaal
0,00
Totaal
0,00
Verder Winkelen
0