fbpx

Vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng

Afdrukken Pin Rate
Gang: Diner
Keuken: Aziatisch, NewFigure, Vegetarisch
Trefwoord: komkommer, makkelijk, nasi
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 312kcal
Auteur: Matthijs

Ingrediënten

  • 80 gr ongekookte zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 400 gr Thaise wokgroenten
  • 1 knoflook teentje
  • 1 spaanse peper
  • 1 lenteui
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel sojasaus Kikkoman (less salt)
  • 1 theelepel oelek sambal
  • snufje komijn
  • snufje gemberwortel
  • snufje kurkuma
  • olijfolie
  • Pam bakspray

Instructies

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen.
  • Snipper de knoflook fijn en bak deze met wat olijfolie in een wok aan. Voeg de kruiden toe en de sambal en een scheutje sojasaus. Laat dit mengsel 1-2 minuten bakken.
  • Voeg de Thaise wokgroenten toe aan de pan en bak een paar minuten mee tot ze iets zacht beginnen te worden.
  • Schep de koude rijst beetje bij beetje door de warme groenten en bak nog even kort mee. Proef of de nasi goed op smaak is en voeg eventueel zout/peper toe of voeg nog wat extra sojasaus of sambal toe.
  • Pak een koekenpan en verwarm wat Pan bakspray of olijfolie en bak de eieren, maak bijvoorbeeld een spiegelei of een omelet. Serveer de nasi samen met de eieren en garneer met wat komkommerschijfjes, gesnipperde spaanse peper en lenteui.

Nutrition

Calories: 312kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 16g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 327mg | Sodium: 159mg | Potassium: 403mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 803IU | Vitamin C: 53mg | Calcium: 73mg | Iron: 3mg

Geef een antwoord