fbpx

Pompoensoep

Pompoensoep

Afdrukken Pin Rate
Gang: Soep
Keuken: Vegan, Vegetarisch
Trefwoord: pompoen, pompoensoep
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 102kcal
Auteur: Matthijs

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 1 rode ui grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • ½ rode peper fijngesneden
  • 1 Stukje gember van ca. 1 cm gehakt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 liter groentebouillon van twee tabletten
  • Verse koriander
  • Olijfolie

Instructies

Stap 1

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de pompoen, wortel, bleekselderij, ui, knoflook, rode peper en gember ongeveer 5 minuten.

Stap 2

  • Voeg de kurkuma toe, bak even mee en voeg daarna de bouillon toe. Laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.

Stap 3

  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout. Serveer met wat blaadjes verse koriander.

Notities

Mocht je dit recept NewFigure-proof willen maken, dan kan je de winterpeen weglaten.
Tip: serveer hier lekker een frisse spinaziesalade met champignons, feta en pesto bij!

Nutrition

Calories: 102kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 3g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 1021mg | Potassium: 973mg | Fiber: 2g | Sugar: 11g | Vitamin A: 22026IU | Vitamin C: 34mg | Calcium: 70mg | Iron: 2mg

Geef een antwoord