fbpx

Midden-oosterse gevulde puntpaprika’s

Midden-oosterse gevulde puntpaprika's

Afdrukken Pin Rate
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan, Vegan, Vegan Flex, Vegetarisch
Trefwoord: Gevulde paprika
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 340kcal
Auteur: Matthijs

Keukenbenodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten
  • 1 handje koriander
  • 1/2 el ras el hanout
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 citroen
  • 2 puntpaprika's
  • 1/2 rode ui
  • 2 lente uien
  • 250 gr cherrytomaatjes of trostomaten
  • 1 handje basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Doe de kikkererwten, fijngesneden koriander, ras el hanout, 3 el olijfolie, de knoflook, de rode peper en het sap van de 1/2 citroen in een kom. Mix het geheel met de staafmixer of stamp het met een pureestanper tot een grove puree. Voeg wat zout en peper toe voor de smaak.
  • Snijd de puntpaprika's in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 25 minuten gaar op 200°C.
  • Snijd nu de rode ui en de salade ui in ringen, de tomaten in kleine blokjes (of de cherry tomaatjes door de helft) en hak de basilicum in kleine stukjes. Doe het samen in een kom en voeg de overige olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout toe.
  • Serveer de salade naast de gevulde paprika's.

Nutrition

Calories: 340kcal | Carbohydrates: 57g | Protein: 15g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 598mg | Potassium: 1331mg | Fiber: 16g | Sugar: 15g | Vitamin A: 3753IU | Vitamin C: 229mg | Calcium: 164mg | Iron: 6mg

Geef een antwoord