fbpx

Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkoren wrap

Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosters, NewFigure
Trefwoord: shakshuka
Dieet: NewFigure
Lifestyle: NewFigure
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
calorieën: 358kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel kruidenmix al-andalus
  • 850 gram tomaten uit blik
  • 4 eieren
  • Verse peterselie
  • 4 volkoren wraps

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur
  • Voeg de tomaten uit blik toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
  • Verwarm de wraps in de oven zodat ze knapperig worden. Snijd in puntjes.
  • Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de wraps.
  • Geniet

Video

Nutrition

Calories: 358kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 16g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 164mg | Sodium: 642mg | Potassium: 1371mg | Fiber: 15g | Sugar: 25g | Vitamin A: 1679IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 67mg | Calcium: 219mg | Iron: 6mg
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt