fbpx

Bananencake

Bananencake

Afdrukken Pin Rate
Gang: Nagerecht, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: banaan, cake, glutenvrij, snel, vegan
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
calorieën: 1283kcal
Auteur: Matthijs

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 3 bananen liefst rijpe
  • 125 gr dadels
  • 75 gr havermout
  • 100 gr amandelmeel
  • 5 eetlepel cacao
  • 2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel baking soda
  • 2 eetlepel kokosrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Maak het bakpapier even nat alvorens je de cakevorm van 25 centimeter ermee bekleed.
  • Doe de eieren, bananen en dadels in een blender of keukenmachine. Blend dit tot er een gladde massa ontstaat. 
  • Meng de amandelmeel, havermout, cacao, kokosrasp, kaneel en bakpoeder in een kom en voeg hier het beslag uit de blender aan toe. Mix alles goed door elkaar. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes zien.
  • Schep het beslag in de vorm en bak het in 50 minuten gaar op 160°C.
  • Je kunt checken of de cake al gaar is door een satéprikker in het midden te prikken. Zit er geen beslag aan de prikker als je deze eruit haalt? Dan is de cake gaar. Zit er nog wel wat beslag aan de prikker, dan kan je de gezonde bananencake nog wat langer bakken. Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het suikervrije bananenbrood wordt. Heb je dus hele rijpe bananen, dan kan het bakken wat langer duren.
  • Haal het blik uit de oven en til de bananencake met havermout uit de vorm. Hiervoor kun je goed het bakpapier gebruiken. Laat de bananencake afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen zal de cake nog wat inzakken.

Nutrition

Calories: 1283kcal | Carbohydrates: 275g | Protein: 26g | Fat: 19g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 491mg | Sodium: 941mg | Potassium: 2322mg | Fiber: 23g | Sugar: 189g | Vitamin A: 939IU | Vitamin C: 31mg | Calcium: 160mg | Iron: 5mg

Geef een antwoord