fbpx

Noodles soep met Teriyaki kip & paksoi

Een verrassend lekkere Japanse maaltijd soep. Voor lunch of diner. Wij maken hem altijd heerlijk voor 2 dagen. Eerst als diner en volgende dag lekker als lunch.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet
  • 1,5 l water
  • 3 Kippenbouillontabletten
  • ½ komkommer
  • 1 paksoi
  • 250 g zilvervlies noodles
  • 1 dl teriyakimariade
  • 150 g tauge
  • 1 tl sesamolie
  • 2 dunne preien
  • 1 rode peper of 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook

Ingrediënten Teriyaki Marinade:

  • ½ bosje lente ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm gember fijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el witte wijn azijn
  • klein kopje water
  • 6 el soja saus
  • 2 el worcestersaus

Instructies

  • De kipfilet minimaal een uur laten marineren in de marinade.
  • Komkommer over de lengte in vieren snijden, en het vluchtvlees verwijderen.
  • Paksoi in reepjes snijden en de prei snijden incl het groen. De kipfilet eerst droogdeppen en dan grillen in een pan. Dit kan eventueel ook in een pan met een goede antiaanbaklaag en een klein beetje olie. Daarna de kip wat laten afkoelen en in dikke plakken snijden. Ondertussen de prei in wat olie bakken, voeg hier het water met de bouillonblokjes toe en laat het 10 min trekken. Kook de noodles gaar zoals vermeld staat op de verpakking. (wij gebruiken de zilvervlies noodles, maar af en toe ook udon noodles) De paksoi en komkommer bij de soep voegen. Knoflookteentje erboven uitknijpen, pepertje fijnsnijden en samen met taugé en sesamolie toevoegen. Eventueel wanneer nodig op smaak brengen met zout, peper en een beetje ketjap manis. Verdeel de mie en de kipfilet over grote soepkommen, schep de soep erop. Smakelijk eten!!

Geef een reactie

Download onze afspraken app

Copyright © 2018 - 2020

Winkelwagen
Nog geen artikelen toegevoegd
Subtotaal
0,00
Totaal
0,00
Verder Winkelen
0