fbpx

Een overzicht en tips van de sporten die ik leuk vind

Mijn Sporten

Ik heb sinds VetFit geleerd doelen te stellen

Sinds het VetFit televisieprogramma van SBS6 heb ik geleerd om doelen voor mijzelf te stellen. Leg het rooster van de sportschool naast je eigen agenda en ga inplannen. Plan in het weekend iets leuks met de kinderen maar als er ergens een gaatje of oppas mogelijk is plan dan een fietstochtje of een yoga lesje in.

Wielrennen, Oudemannensport?

Wie had dat ooit gedacht? Ik op een racefiets. Mijn vader kreeg steeds meer last met hardlopen en is een aantal jaar geleden al de fiets opgestapt. ‘Fiets een keertje mee zei hij maar steeds’ . Maar het trok mij niet, totdat ik toch een keer bezweek onder zijn zoveelste vraag en ik op een leenfiets van een vriend van mijn vader gestapt was. En wat gebeurde er? Ik vond het gewoon echt serieus leuk. Wat is Nederland een heerlijk mooi land om in te fietsen.
Ondertussen heb ik al een paar tourtjes meegefietst en zowaar de Alpe ‘d huez beklommen voor het KWF Kankerbestrijdingsfonds.

Yoga? Ik ga toch niet met mijn benen in mijn nek?

Weer een sport die ik vaak voorbij zag komen en stiekem leuk leek. Tenminste sport? is het niet een beetje rekken en strekken? Uh nee dit is het zeker niet. Het is zeer intensief en nog eens hartstikke leuk ook om te beoefenen. Ongelooflijk hoe bezweet ik was de eerste keer. Nog nooit heb ik zo gezweet met een uur sporten. Moet er wel bij zeggen dat het Hot Bikram Yoga was maar ik zat onder een defecte warmte plaat zei mijn Yoga lerares. Kan je nagaan hoe ik gezweet had als mijn warmteplaat het wel deed.
Maar sind ik de drempel over ben gestapt ben ik ook soort van verslaafd. Ik probeer echt minimaal 1 keer in de week een Yoga les te volgen.

Fitness

Mijn vriend zei altijd tijdens al mijn pogingen om af te vallen dat ik ernaast een vorm van krachttraining moest doen. Weet je wat mijn excuus altijd was? ‘Ik hoef geen bodybuildster te worden’ ‘ik vind het lelijk van die gespierde armen en buik’.
Nou op deze uitspraken ben ik terug gekomen en hoe. Weet je wel hoe lang je nodig hebt en hoe je op je voeding moet letten om helemaal afgetraind te zijn? Nee?
Ik weet het ook niet want ben er nog steeds mee bezig. Maar wat heeft krachttraining een boost gegeven in het afvallen bij mij.
Je kan lopen, fietsen, zwemmen of een andere duursport beoefenen wat je wilt. Als je echt serieus vet wilt gaan verbranden moet je echt proberen minimaal 1 keer in de week een vorm van krachttraining beoefenen.

Bodytec

Zoals ik eerder aangaf is krachttraining een essentieel deel om je gezonder, fitter en slanker te voelen.
Helaas heeft niet iedereen de tijd, de zin of de gezondheid zowel fysiek als psychisch om de sportschool in te gaan.
Dit weet ik maar al te goed. Ondanks mijn velen sporten vind ik het nog steeds vervelend om helemaal in mijn eentje de sportschool in te gaan en aan gewichten te gaan hangen. Gooi daarbij mijn drukke gezinsleven met 2 kinderen erboven op en je hebt nergens tijd en zin voor.
Hier heb ik naast mijn voedingsadviezen een hele mooie oplossing voor gevonden. Het is een beetje het nieuwe trainen. EMS trainen. 20 minuten trainen die het zelfde resultaat geeft van 3 uur trainen.
Blijf deze pagina volgen voor mijn ervaringen, tips & tricks op het gebied van sport, bewegen en gezondheid
  • Nataschafroger.nl | © 2020 All Rights Reserved