fbpx

Gele linzen curry

Dit is een heerlijk vegatarisch Indiaas gerecht wat echt iedereen snel en makkelijk op tafel kan zetten. Wel een klein beetje spicy. Serveer het met bruine Basmati rijst (NewFigure proof) of lekker met Papadums
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Diner
Keuken: Indiase keuken
Dieet: NewFigure
Voorbereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 366kcal
Auteur: Natascha Froger

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 2 el Patak's Madras Indiase kruidenpasta
  • 250 gram gedroogde gele splitlinzen
  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 groente bouilliontablet
  • 500 ml water

Instructies

  • 1. Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes
  • 2. Verhit een beetje olie of Pam spray in een hapjes pan en fruit de ui met de kruidenpasta op laag vuur 5 min.
  • 3. Voeg de andere ingrediënten en het water toe en breng het aan de kook.
  • 4. Laat het 25 min met deksel op de pan de linzen garen. En roer regelmatig.

Nutrition

Calories: 366kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 23g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Sodium: 362mg | Potassium: 1004mg | Fiber: 21g | Sugar: 16g | Vitamin A: 789IU | Vitamin C: 112mg | Calcium: 105mg | Iron: 3mg

Geef een reactie

Download onze afspraken app

Copyright © 2018 - 2020

Winkelwagen
Nog geen artikelen toegevoegd
Subtotaal
0,00
Totaal
0,00
Verder Winkelen
0