Gekleurde Groentesalade

Gekleurde groentesalade

Afdrukken Rate
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Vegan, Vegan Flex, Vegetarisch
Trefwoord: salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 375kcal

Ingrediënten

  • 1 el sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el witte wijn azijn
  • 1 handje verse peterselie
  • 200 gr wortels julienne
  • 150 gr veldsla of babyspinazie
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine rode biet
  • 50 gr linzen
  • peper & zout

Instructies

  • Rooster de sesamzaadjes in een klein pannetje totdat ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Doe de olijfolie, azijn en sesamzaadjes in een kleine kom en voeg hier ook de peterselie en wat zout en peper aan toe. Dek de kom vervolgens af en zet even in de koelkast.
  • Spoel de linzen en de veldsla/spinazie af en laat deze even uitlekken.
  • Rasp nu de wortel in kleine sliertjes en snijd de paprika en de rode biet in stukjes. Voeg dit samen met de linzen in een schaal.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een schaal en schenk de dressing er overheen.

Nutrition

Calories: 375kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 22g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 327mg | Potassium: 2484mg | Fiber: 28g | Sugar: 17g | Vitamin A: 47846IU | Vitamin C: 280mg | Calcium: 280mg | Iron: 10mg

Groene smoothie

Groene smoothie

Afdrukken Rate
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Vegan, Vegan Flex
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 82kcal

Keukenbenodigdheden

  • Blender

Ingrediënten

  • 100 gr boerenkool
  • 75 gr mango
  • 1/2 appel
  • 300 ml kokoswater
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el chiazaad

Instructies

  • Snijd de mango en appel in kleine stukjes en mix dit samen met de boerenkool en het kokoswater in de blender.
  • Voeg tenslotte het lijnzaad en chiazaad toe en mix het geheel nog eens goed.

Notities

Voeg een maatschep Greens toe voor wat extra weerstand en energie!

Nutrition

Calories: 82kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 4g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 177mg | Potassium: 690mg | Fiber: 3g | Sugar: 9g | Vitamin A: 5401IU | Vitamin C: 77mg | Calcium: 120mg | Iron: 1mg

Midden-oosterse gevulde puntpaprika’s

Midden-oosterse gevulde puntpaprika's

Afdrukken Rate
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan, Vegan, Vegan Flex, Vegetarisch
Trefwoord: Gevulde paprika
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 340kcal

Keukenbenodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten
  • 1 handje koriander
  • 1/2 el ras el hanout
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 citroen
  • 2 puntpaprika's
  • 1/2 rode ui
  • 2 lente uien
  • 250 gr cherrytomaatjes of trostomaten
  • 1 handje basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Doe de kikkererwten, fijngesneden koriander, ras el hanout, 3 el olijfolie, de knoflook, de rode peper en het sap van de 1/2 citroen in een kom. Mix het geheel met de staafmixer of stamp het met een pureestanper tot een grove puree. Voeg wat zout en peper toe voor de smaak.
  • Snijd de puntpaprika's in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 25 minuten gaar op 200°C.
  • Snijd nu de rode ui en de salade ui in ringen, de tomaten in kleine blokjes (of de cherry tomaatjes door de helft) en hak de basilicum in kleine stukjes. Doe het samen in een kom en voeg de overige olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout toe.
  • Serveer de salade naast de gevulde paprika's.

Nutrition

Calories: 340kcal | Carbohydrates: 57g | Protein: 15g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 598mg | Potassium: 1331mg | Fiber: 16g | Sugar: 15g | Vitamin A: 3753IU | Vitamin C: 229mg | Calcium: 164mg | Iron: 6mg

Courgette broccolisoep

Courgette broccolisoep

Afdrukken Rate
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Vegan, Vegan Flex, Vegetarisch
Trefwoord: broccoli, courgette
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 164kcal

Keukenbenodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 200 gr broccoli
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 250 ml water
  • 1 tl ras el hanout
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten af, laat ze goed uitlekken en leg ze op een bakpapier bekleden bakplaat.
  • Laat de kikkererwten 10 minuten in de oven bakken. Haal de helft van de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen. De andere helft van de kikkererwten mogen weer terug de oven in voor 15 minuten met wat peper, zout en ras el hanout kruiden.
  • Snijd in de tussentijd de rode uit en de courgette in grove stukken. Snijd de broccoli in roosjes en schil het steeltje en snijd in plakjes.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote pan op een laag vuur. Knijp de knoflook fijn en voeg deze samen met de rode ui toe aan de pan. Roer goed door en voeg na 2 minuten de courgette toe.
  • Zet het vuur nu op een middel hoog vuur en laat de courgette 5 minuten meebakken.
  • Voeg hierna de broccoli, het water en het groentebouillonblokje toe en roer door. Zet het vuur weer lager en laat het geheel 8-10 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de helft van de kikkererwten (die inmiddels zijn afgekoeld) toe. Pureer het geheel tot een gladde soep en voeg wat peper en zout toe.
  • Controleer in de tussentijd of de kikkererwten, die nog in de oven zitten, knapperig zijn en haal ook die uit de oven.
  • Strooi de knapperige gekruide kikkererwten als croutons over de soep voor het serveren.

Notities

Tip: soep is in de vriezer nog 3 maanden houdbaar!

Nutrition

Calories: 164kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 9g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 326mg | Potassium: 679mg | Fiber: 9g | Sugar: 5g | Vitamin A: 747IU | Vitamin C: 102mg | Calcium: 116mg | Iron: 2mg

Fittergy Sportvasten is de snelst werkende methode voor vetverlies

De afgelopen jaren werd wetenschappelijke studie verricht naar het Fittergy Sportvasten trainingsprogramma en nu is er bewezen dat dit stofwisseling- en trainingsprogramma de snelst werkende methode is voor vetverlies met behoud van spiermassa.

Na 10 jaar onderzoek door een consortium van wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit, Sport Universiteit Keulen en de Universiteit van Campania ‘Luigi Vanvitelli’ in Napels is de werking van Sportvasten bekrachtigd in een wetenschappelijke publicatie in het toonaangevende tijdschrift ‘International Journal of Sport Nutrition and Excercise Metabolism’ van Human Kinetics Journals.

Aan het onderzoek werkten 107 gezonde mannen mee aan het 10-daagse programma dat bestaat uit drie afbouwdagen, drie vastendagen en vier opbouwdagen, in combinatie met 30 minuten intensief sporten per dag.

Uit de resultaten is nu wetenschappelijk bewezen dat Sportvasten de lichaamssamenstelling (verhouding spieren vetmassa) significant verbetert waarbij het inwendige buikvet relatief sterk afneemt.

Lees het hele artikel hier.

Over Sportvasten by Fittergy

Sportvasten by Fittergy is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd integraal stofwisseling- en trainingsprogramma. Met Sportvasten train je je lichaam om binnen 10 dagen te switchen van suiker naar vetverbranding, ondersteund met speciale voedingssupplementen. Door deze switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding. In totaal hebben 50.000 mensen deze trainingsmethode al omarmd. De gemiddelde resultaten waren als volgt:
• Gemiddeld 2 tot 6 kilo gewichtsverlies;
• Meer energie & een fitter gevoel;
• Verbeterde sportresultaten;
• Gemiddeld 3 tot 7 centimeter minder buikomvang

Bekijk hier hoe je kan Sportvasten bij NF | Sport & Voeding

Over Human Kinetics Human

Kinetics Journals publiceert gezaghebbende informatie over lichaamsbeweging en sport met als doel de prestaties en gezondheid van mensen over de hele wereld te verbeteren. Het artikel ‘Short-Term, Combined Fasting and Exercise Improves Body Composition in Healthy Males’ is gepubliceerd in het tijdschrift ‘International Journal of Sport Nutrition and Excercise Metabolism’.

Sportvasten bij NF | Sport & Voeding

Heb jij interesse of wil je meer informatie ontvangen, neem dan contact op.

Zuurkoolspaghetti schotel

Zuurkoolspaghetti schotel

Afdrukken Rate
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Trefwoord: schotel, spaghetti, zuurkool
Dieet: NewFigure
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
calorieën: 1661kcal

Ingrediënten

  • Ingrediënten 4 personen
  • 400 gram gekookte volkoren spaghetti
  • 500 gram zuurkool
  • 300 gram mager gehakt
  • 100 gram rookvlees in blokjes
  • Tomatenketchup
  • 125 ml crème fraiche light
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte 20+ kaas
  • Peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens het recept en Verwarm de oven voor op circa 175 graden.
  • Rul het gehakt in een pan en giet het vrijkomende vet af. Laat de zuurkool uitlekken en doe dit bij het gehakt en roerbak dit even,
  • doe na een paar minuten de rookvleesblokjes erbij en breng op smaak met peper, zout en wat ketchup.
  • Doe de spaghetti in een ovenschaal en leg hierop het gehakt-zuurkoolmengsel. Kluts het ei en voeg de crème fraîche light en de geraspte kaas toe.
  • Verdeel dit mengsel over de ovenschotel
  • Zet de ovenschotel in de oven en na circa 30 minuten is je ovenschotel klaar.

Nutrition

Serving: 4g | Calories: 1661kcal | Carbohydrates: 135g | Protein: 152g | Fat: 57g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 350mg | Sodium: 3577mg | Potassium: 2125mg | Fiber: 33g | Sugar: 12g | Vitamin A: 328IU | Vitamin B12: 7µg | Vitamin C: 74mg | Calcium: 262mg | Iron: 20mg

Groene curry met kabeljauw

Groene curry met kabeljauw

Afdrukken Pin Rate
Gang: Diner, Lunch
Keuken: thai
Trefwoord: curry, groene curry, kabeljauw, vegan
Dieet: NewFigure, Vegan
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 628kcal

Ingrediënten

  • 125 gram Kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 100 gram Kikkererwten
  • 250 gram Spinazie
  • 150 gram paksoi
  • 200 ml Kokosmelk Light
  • 1 teentje Knoflook
  • 50 gram Groene Curry Pasta
  • 125 gram Bloemkoolrijst
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl koriander

Instructies

  • Neem de kabeljauwfilet uit de verpakking en strooi hier wat peper en zout overheen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een kleine pan en bak de kabeljauwfilet hierin op laag vuur gaar.
  • Verhit in een andere pan de overige olijfolie.
  • Laat de linzen uitlekken en roerbak de knoflook, spinazie, de paksoi en de linzen in de pan.
    Misschien lukt het niet alle spinazie en paksoi tegelijkertijd in de pan te doen, voeg het dan handje voor handje toe en laat telkens een beetje slinken.
  • Voeg na 3-4 minuten de kokosmelk en de groene curry pasta toe. Roer het geheel goed door.
  • Haal de kabeljauw, wanneer deze gaar is, uit de pan en snijd in stukken. Voeg deze toe aan de pan met groenten.
  • Voeg nu ook de cayennepeper, komijn en koriander toe. Roer goed en voeg ten slotte de bloemkoolrijst toe. Laat nog 2 minuten staan.

Notities

Tip: de koriander is vers natuurlijk extra lekker. Snijd de blaadjes koriander in kleine stukje en strooi het na serveren over het gerecht heen voor een heerlijke smaak!

Nutrition

Calories: 628kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 44g | Fat: 25g | Saturated Fat: 16g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 577mg | Potassium: 2954mg | Fiber: 20g | Sugar: 14g | Vitamin A: 38436IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 205mg | Calcium: 572mg | Iron: 14mg

Gele linzen curry

Gele linzen curry

Dit is een heerlijk vegatarisch Indiaas gerecht wat echt iedereen snel en makkelijk op tafel kan zetten. Wel een klein beetje spicy. Serveer het met bruine Basmati rijst (NewFigure proof) of lekker met Papadums
Afdrukken Pin Rate
Gang: Diner
Keuken: Indiase keuken
Dieet: NewFigure
Voorbereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 366kcal
Auteur: Natascha Froger

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 2 el Patak’s Madras Indiase kruidenpasta
  • 250 gram gedroogde gele splitlinzen
  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 groente bouilliontablet
  • 500 ml water

Instructies

  • 1. Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes
  • 2. Verhit een beetje olie of Pam spray in een hapjes pan en fruit de ui met de kruidenpasta op laag vuur 5 min.
  • 3. Voeg de andere ingrediënten en het water toe en breng het aan de kook.
  • 4. Laat het 25 min met deksel op de pan de linzen garen. En roer regelmatig.

Nutrition

Calories: 366kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 23g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Sodium: 362mg | Potassium: 1004mg | Fiber: 21g | Sugar: 16g | Vitamin A: 789IU | Vitamin C: 112mg | Calcium: 105mg | Iron: 3mg